2 års garanti på alt
1-2 dages levering
14 dages returret

6 tricks til at forlænge din iPhones levetid

6 tricks til at forlænge din iPhones levetid

6 nyttige tip til at forlænge din telefons levetid

Vi har samlet nogle tip og tricks, der hjælper dig med at passe bedre på din telefon, holde den i god stand og bruge den længere.


1. Beskyt telefonens skærm


Ulykker sker. Alle har været der: du banker heldigvis væk på din telefon, når den pludselig glider ud af din hånd og falder på gulvet og sprækker skærmen. Hertil kommer, at det kan koste dyrt at reparere skaden.

Det glas, der bruges i telefoner, er meget sprødt. Folk vil have tynde og slanke telefoner, hvilket betyder, at glasset ikke kan være meget tykt, og at bruge mere holdbart glas er dyrt, hvilket yderligere vil hæve prisen på smartphones. Smarttelefonens berøringsskærm skal også være i stand til at registrere berøringer, der ikke fungerer næsten lige så godt gennem tungt glas.

Det værste, der kan ske med en telefon, er at smadre hjørnet først ind i en sten, grus eller asfaltoverflade. Men når en smartphones skærm går i stykker, har den sandsynligvis allerede taget mange hits, der har svækket dens holdbarhed én efter én.

Udskiftning af en ødelagt skærm er langt dyrere end at beskytte den på forhånd. Skærmbeskyttere koster ikke meget, mens udskiftning af en ødelagt skærm kan koste hundreder. En plastfilmbeskytter beskytter kun skærmen mod ridser, så det er en meget bedre idé at bruge en hærdet glasskærmbeskytter til smartphones. Skærmbeskyttelsesglas af hærdet glas er slagfaste, og følelsen af ​​skærmen er identisk med en telefon uden en.

Når en skærmbeskytter går i stykker, er det let at udskifte - normalt er selve telefonen ikke beskadiget.

Selv hvis du beskytter din telefon med afdækninger og skærmbeskyttelsesglas af hærdet glas, skal du stadig huske, at det er et meget skrøbeligt objekt. Prøv at undgå at tabe eller bøje telefonen og banke den mod hårde overflader. Slag forårsager mikrofrakturer, der vokser langsomt med enhver påvirkning. Jo flere mikrofrakturer, jo mere sandsynligt er det, at skærmen går i stykker fra en større påvirkning.


2. Beskyt telefonens krop med en beskyttelseskasse


Ud over skærmen anbefales det også stærkt at beskytte telefonens krop. For eksempel er mobiltelefonantenne på nogle iPhones placeret på siden af ​​telefonen. Hvis telefonen modtager flere hits på det pågældende sted, kan signalet svækkes. Nogle modeller har også et glasafdækning, som skal beskyttes for at forhindre, at det går i stykker. Sagen beskytter også telefonens kamera mod at ridse, når den er sat ned på et bord.

Telefonsager findes i alle farver, så de dramatisk kan ændre udseendet på telefoner. De kan også fremstilles af alle slags materialer, såsom hård eller blød plast, metal, træ eller læder.

Den bedste beskyttelse ydes af sager, der har et separat dæksel til skærmen, det vil sige såkaldte tegnebogsager. Selvfølgelig gør de telefonen noget tykkere og større, men er uovervindelig med hensyn til at beskytte telefonen. Tegnebogskassen beskytter smartphonen fra forfra og bagfra og fra begge sider, og det er også nemt at opbevare dit kreditkort i for eksempel.

 

3. Maksimer batteriets levetid ved at oplade telefonen korrekt


I øjeblikket bruger smartphones hovedsageligt lithium-ion-batterier. Sammenlignet med traditionel batteriteknologi oplades de hurtigere, holder længere og har højere energitæthed og har således en længere levetid. Lithium-ion-batterier har deres egne små tricks, der får dem til at vare længere i brug. De forkerte valg og opladningsmetoder kan endda halvere batteriets levetid.

Du skal aldrig oplade din smartphone fuldt ud, det vil sige op til 100%. Opladning af telefonen fuldstændigt, især fra et lavt strømniveau, reducerer batteriets levetid. Du skal heller aldrig lade telefonens batteri gå helt tomt.

Den rigtige måde at oplade din telefon er at gøre det lidt efter lidt. Du skal oplade din telefon, når du får en chance - selvom det kun er et par minutter ad gangen. Effektniveauet skal kontinuerligt opretholdes mellem 45-75 procent. Så for eksempel er den vane, som mange mennesker har ved at bruge deres telefon om dagen og oplade den natten over, dårlig for batteriets levetid.

Du skal heller ikke oplade telefonen med en anden enheds oplader - for eksempel bør du aldrig oplade en iPhone ved hjælp af en iPad-oplader. Opladere designet til forskellige enheder kan levere en anden mængde strøm til enhederne, selvom de ser ens ud. De temmelig nye hurtigopladere har en lignende effekt på batterier. Du skal i det mindste ikke bruge billige hurtigopladere, fordi de faktisk leverer den forkerte mængde strøm til telefonen og dermed skader batteriet.

4. Pas på din informationssikkerhed


En enorm mængde information om brugere gemmes på deres telefoner. Du ønsker ikke, at billeder, beskeder, kontaktlister, brugernavne eller adgangskoder skal falde i de forkerte hænder. Det er klart, at den mest effektive måde at modvirke trusler i forbindelse med mobil privatliv er simpelthen ikke at miste din telefon. Tidligere hjalp deaktivering af dit SIM-kort før smartphones blev, hvis du mistede din telefon. I dag forhindrer det ikke rigtigt, at oplysningerne falder i de forkerte hænder ved at deaktivere dit SIM-kort. Heldigvis tilbyder Apple i det mindste muligheden for at tømme dataene på enheden eksternt via iCloud med dit Apple ID.

Du skal altid beskytte din telefon med en adgangskode. Selv en kort adgangskode eller sikkerhedsmønster er en effektiv måde at forhindre udenforstående i at få adgang til enheden. Angiv ikke en kode, der er for åbenlyst, f.eks. 1234 eller 0000, fordi nogen forsøger at bryde ind i telefonen er sikker på at prøve disse koder først. De nyeste smartphones kan åbnes med et fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, hvilket er meget sikkert.

Download altid apps fra sikre app-butikker. App store-ledere er normalt meget omhyggelige med, hvilken slags apps de accepterer i butikken, og hvem der kan tilbyde dem til kunder. I et tidligere blogindlæg forklarede vi, hvorfor Apples telefoner især er mere sikre end for eksempel Android-telefoner. Dette skyldes delvist, hvordan Apple omhyggeligt vælger, hvilke appudviklere der får adgang til det såkaldte Apple-økosystem - et netværk af enheder, apps og udviklere.

Telefonen og de apps, den indeholder, skal også altid holdes opdateret og ajourført. Opdateringer løser normalt fejl og sikkerhedshuller, så opdatering er en nem måde at holde telefonens sikkerhed opdateret.


5. Brug telefonen korrekt i koldt vejr


Især i de nordlige lande komplicerer vinterforholdene brugen af ​​smartphones. På grund af koldt vejr aftager de kemiske reaktioner, der producerer elektricitet i telefonens batteri, og en del af den energi, batteriet producerer, bruges på at varme batteriet i stedet for at omdanne til elektricitet. Dette er den enkle forklaring på, hvorfor telefonbatterier tømmes hurtigere i koldt end varmt vejr.

Det er en god ide at oplade telefonen, før du går ud og måske endda tage en bærbar oplader med dig, så du kan holde batteriet optimalt opladet under en længere tur i kulden udendørs. Du skal dog aldrig oplade en kold telefon. Oplad kun telefonen, hvis du har formået at holde den varm i lommen.

Telefonen kan let holdes varm, hvis du opbevarer den tæt på din krop i stedet for i din bukselomme, for eksempel i den indre lomme eller brystlomme på din frakke. Den menneskelige kropstemperatur forbliver relativt stabil, og telefonen udsættes ikke for kulde eller temperaturændringer. Du skal heller ikke forlade telefonen i kulden, f.eks. I bilen, mens du handler med dagligvarer.

Kold luft kondenseres let til fugt, så når du skubber telefonen i lommen efter brug, skal du sørge for, at den ikke kondenserer der. Det er heller ikke en god ide at bringe telefonen ind, når du har været ude i iskoldt kulde, i stedet for skal du lade den vænne sig til den varme indeluft i gangen, f.eks.


6. Gør det rigtige, hvis din telefon får vand


For eksempel er de nyeste iPhones vandafvisende, og i det mindste ifølge reklamer er der endda vandtætte telefoner tilgængelige. Hvis du f.eks. Slipper din telefon i havet, skal du straks gribe ind for at gemme telefonen. Du skal straks tage telefonen ud af vandet, så så lidt vand som muligt kan komme inde i det. Strømmen skal slukkes med det samme, og du skal ikke forsøge at tænde telefonen, bruge den eller oplade den.

Hvis telefonen er faldet i salt havvand eller en sød væske som juice, skal du skylle telefonen med ledningsvand eller alkohol. Salt og sukker fremskynder korrosion, når de kommer ind i telefonen, som skrider frem i telefonen over tid og senere gør den ubrugelig.

Synlig fugt bør tørres med en klud, og du skal rystes telefonen eller banker den mod dit ben for eksempel, så vandet kommer ud af opladnings- og hovedtelefonporte. Aftagelige dele, f.eks. SIM eller hukommelseskort, skal tages ud. Hvis batteriet og bagcoveret er slukket, skal du også fjerne dem, men dette kan ikke gøres med iPhones.

Efter tørring af det placeres telefonen i en lufttæt pose fyldt med ris. Posen skal være lufttæt, så risen absorberer fugtigheden fra telefonen, ikke luften. Du skal lade telefonen være i risposen i mindst 48 timer, før du prøver at starte den. Brug aldrig en hårtørrer eller anden varmelegeme til at tørre telefonen, da de kan forårsage beskadigelse af telefonens interne komponenter.

Telefonen ser ud til at virke først, men der kan opstå problemer senere. Skaderne kan forekomme eller vises i telefonens funktion kun måneder senere. Hvis telefonen ikke starter, eller en eller anden komponent eller funktion ikke fungerer, skal du tage telefonen i reparation, hvor den kan åbnes, og vandskaden kan inspiceres nærmere. Husk, at telefonens garanti ophæves, så snart den bliver våd, så hvis du tager den ind til reparation, skal du selv betale for reparationen.

Informer straks dit forsikringsselskab, hvis telefonen er blevet våd. Selv hvis det fungerer i starten, kan der senere opstå store problemer, der gør telefonen ubrugelig. Afhængig af forsikringsaftalen kan din boligforsikring muligvis dække den vandskadede telefon.