2 års garanti på alt
1-2 dages levering
14 dages returret

Skal du vælge en iPhone eller Android

7 grunde til at vælge iPhone over Android

1. Apple Pay

Apple Pay er Apples betalingstjeneste, der gør det muligt at foretage kredit- og betalingskortbetalinger ved hjælp af din telefon. Betaling fungerer på samme måde som kontaktløs betaling med et plastikkort, dvs. ved at placere telefonen ved kortlæser. Kortet er beskyttet med Face ID, Touch ID eller telefonens adgangskode, som giver dig mulighed for at holde dine betalingsoplysninger sikre.

Apple Pay kan også bruges til at foretage køb i apps: Det kan ikke være lettere at reservere et hotelværelse, købe tøj eller bestille en pizza. Google Pay er endnu ikke tilgængelig i mange lande, så brugere med behov for en enkel og nem mobil betalingsmetode bør vælge Apple iPhone.

2. Sikker opbevaring af dine oplysninger

Informationssikkerhedsfirmaer er enstemmigt enige om, at Apple-enheder er mere sikre end Android-enheder. Ifølge en rapport fra Forbes er 97 procent af smartphone virus målrettet mod Android-telefoner.

Android-telefoner får malware og vira fra apps. Apples App Store har færre apps at byde på end Android-telefonernes app-butik, men antallet af tilgængelige apps er ikke det vigtigste element i app-butikker. Apple er meget forsigtig med at vælge, hvilke appudviklere der får adgang til det såkaldte Apple-økosystem - et netværk af enheder, apps og udviklere. Det er praktisk talt umuligt at hente apps, der indeholder virus i App Store.

Til sammenligning er Googles app-butik, Google Play, et annonce-understøttet og gratis miljø. Android giver brugeren mulighed for også at installere apps uden for Google Play-butikken - hvilket gør det umuligt at overvåge apps, der muligvis indeholder malware og virus.

Ud over App Store forårsager ikke-opdaterede operativsystemer også sikkerhedstrusler. Fordi adskillige telefonproducenter bruger operativsystemet leveret af Google, får alle ikke opdateringerne på samme tid og er derfor udsat for massive sikkerhedstrusler. iOS-enheder fremstilles kun af Apple, så det tilsvarende problem findes ikke.

3. Brugervenlighed

Apple-telefoner er kendt for deres brugervenlighed. Deres brugervenlighed kommer fra simpel betjeningslogik: alle apps lanceres fra startskærmen. Alle indstillinger kan f.eks. Findes under en menu. Og selv hvis du opgraderer din iPhone til den nyeste model, fungerer operativsystemet stadig på samme måde, og det er let at tage den i brug.

En Android-telefon kan ændres og tilpasses på forskellige måder, men de grundlæggende funktioner i dets operativsystem er meget mere kompliceret og forvirrende end iOS-systemet. Hvis du værdsætter en nem at bruge og en god smartphone til grundlæggende brug, er en iPhone det indlysende valg.

 

4. Hent først de bedste apps

Udviklerne af apps af bedste og højeste kvalitet favoriserer stadig Apple. De fleste apps bruger Apples App Store som deres startplatform og frigiver deres apps der meget tidligere, end de gør i Android-telefonernes Google Play-butik. Dette har været tilfældet med nogle af de mest populære apps i de seneste år, såsom Super Mario Run og Snapchat.

Nogle apps er muligvis ikke frigivet overhovedet til Android-telefoner. Det er meget sværere for appudviklere at oprette spil og apps til Android-telefoner, da der er en bred vifte af dem, og mange unikke funktioner på telefonerne skal tages med i udviklingen. App Store's indtægtsmodel tjener også udviklerne af apps af høj kvalitet bedre, hvilket også garanterer sikre og gode apps for iPhone-brugere i fremtiden.

5. Apple-økosystemet

Udvalget af Apple-produkter er vokset markant i de senere år. Apple begyndte at fremstille computere og har siden føjet musikafspillere, tabletcomputere og smarture til deres katalog. I dag leverer Apple en bred vifte af produkter og tjenester.

Enhederne fungerer problemfrit og ubesværet sammen. Du behøver ikke at downloade eller installere separate apps for at linke dem sammen, det er nok, når du logger ind på enhederne med det samme Apple ID. Fotos, e-mails, noter og kalendere kan deles til alle enheder. Du behøver heller ikke betale to gange for apps, film eller bøger - de kan findes på alle dine enheder.

Det lukkede økosystem garanterer også brugernes sikkerhed. Driftsmiljøet er sikkert, når enheder, brugere, producenter og appudviklere alle er i det samme økosystem.

Situationen er anderledes for Android-telefoner. Flere forskellige producenter producerer telefoner og tablets, der er baseret på det samme operativsystem, så et sikkert økosystem og at bruge enhederne problemfrit kan ikke garanteres.

6. Familiedeling

Apple iPhone er et godt valg for børn, især hvis hele familien bruger Apple-enheder og telefoner. Telefonbrug er sikkert, fordi forældre let kan holde styr på, hvad deres børn laver med deres telefoner. I et tidligere blogindlæg har vi anført grunde til, at iPhone er et godt valg til et barns første telefon.

Apples familiedeling gør familielivet lettere. Op til seks familiemedlemmer kan for eksempel foretage delte musik, film- eller appkøb og dele fotoalbum, kalendere og påmindelser. Der er ingen risiko for, at børn downloader upassende eller betalte apps, da familiedeling muliggør forældrekrav til deres børns apps.

Og når børn for eksempel begynder at gå i skole, kan forældre følge med på rejsen med Find mine venner-funktionen.

7. iPhones har værdi - også som brugt

Da nye smartphone-modeller med attraktive funktioner ofte offentliggøres, ønsker folk konstant at opgradere deres telefoner til nyere modeller. Når folk holder op med at bruge deres telefoner og køber en ny, vil de ofte sælge deres stadig funktionelle gamle telefon til den bedst mulige pris.

Apple-telefoner holder deres videresalgsværdi langt bedre end Android-telefoner. iPhones er lavet af materialer af høj kvalitet, som går langt i at hjælpe dem med at bevare deres videresalgsværdi. Apple-telefoner forbliver også som flagskibsmodeller og opdaterede længere, da der kun er én producent, og nye og bedre telefoner lanceres ikke så ofte som Android-telefoner.

Brugte iPhones kan for eksempel sælges til iPhoneCity, der køber og sælger brugte iPhones.