2 års garanti på alt
1-2 dages levering
14 dages returret

Et barns første telefon: 4 ting at overveje

Sommeren er det ideelle tidspunkt at købe den første smartphone til et barn - de har masser af tid til at lære at bruge den, før skolen starter, og det er let for forældre at se, hvordan de klarer sig med det. At købe en brugt telefon er også en meget levedygtig mulighed.


Har et barn brug for en smartphone?

Der er mange svar på dette spørgsmål. Der er gode og dårlige sider ved et barns smartphone-brug, men i disse dage er der bemærkelsesværdige fordele ved, at et barn får en, både for forældrene og barnet. Forældre kan være bekymrede for, at deres børn får adgang til upassende indhold eller bruger telefonen for meget, men disse problemer er lette at overvinde takket være moderne teknologi. I denne artikel diskuterer vi spørgsmål, der skal tages i betragtning, når man køber en smartphone til et barn, og måder, hvorpå børns smartphone kan bruges mere sikkert.

Et barns telefon ser og oplever alle slags eventyr: det kan ligge på græsset, være dækket af sand eller endda tage en svømmetur i en vandpyt. Selvom du kan beskytte telefonen med en beskyttelsesetui, er det værd at købe en smartphone, der er holdbar og sikker. Det behøver ikke at være den fineste eller nyeste model med de bedste funktioner, i stedet er en god telefon til grundlæggende brug nok.

I det mindste på det tidspunkt, hvor barnet begynder at rejse uafhængigt, bliver smartphones et meget vigtigt redskab til kommunikation. Du behøver ikke at bekymre dig om barnets begivenheder, rejser og ture til skolen, når du kan overvåge deres placering via en smartphone-app.


En god første smartphone


Så hvad skal du tage i betragtning, når du vælger den første smartphone til et barn? Efter vores mening er de vigtigste ting telefonens størrelse, pris, kvalitet, holdbarhed og sikkerhed.

Da børn har små hænder, er små telefoner lettere for dem at bruge. Telefonen skal ikke være for stor, så det er let for et barn at håndtere og bruge. Naturligvis ser en smartphone med en stor skærm godt ud, men den er ikke nødvendigvis praktisk for et barn. Børn kan let efterlade en stor telefon derhjemme eller i deres taske, hvilket gør det vanskeligt at nå dem. Når telefonen er i lommeformat, passer den let i barnets hånd eller lomme, og det er mere sandsynligt, at de holder den på dem, hvilket gør dem lettere at nå. Vær særlig opmærksom på skærmens bredde.

Et barns første smartphone behøver ikke at være den dyreste model på markedet. Da telefonen let kan blive beskadiget ved brug, sparer den dig både penge og hovedpine for ikke at købe den dyreste telefon til et barn. Prisen skal være sådan, at det ikke vil skade meget - at købe en erstatningstelefon - en billig basis-smartphone er ofte god nok. Et barns første smartphone er typisk gennemsnitspris, det vil sige mellem hundrede og tre hundrede euro. Billigere telefoner indeholder ofte næsten de samme funktioner som dyre flagskibsmodeller og er helt egnede til børns behov.En holdbar smartphone til et barn


Telefonen vil se og opleve alle mulige ting. Børn husker ikke altid at behandle deres ejendele med omhu, og det gælder også deres telefon. Telefonen kan let gå i stykker: det kan være i deres lomme, når de kæmper med venner eller ruller i sne.

Heldigvis kan telefonen beskyttes på forskellige måder. Du skal bestemt købe en hærdet glasskærmbeskytter, som forhindrer ridser og revner på skærmen. Telefonsager beskytter også barnets telefon. De fås i mange forskellige stilarter: Pungetaske er et godt valg for et barn, fordi det giver den bedste beskyttelse af skærmen. Buskort og bibliotekskort kan også let transporteres i dem.

Telefonkasser lader barnet tilpasse deres telefon, som de vil. Onlinebutikker er fulde af forskellige sager, hvorfra barnet kan vælge deres foretrukne - og de billigere er normalt gode nok til børn. Der er også vandtætte sager til rådighed. Hvis telefonen har en vandtæt kasse, er det ikke så meget, hvis det begynder at regne, mens det bliver liggende på græsset.

Du bør dog ikke undervurdere børn som telefonbrugere. Mange børn passer bedre på deres ejendele og smartphones end voksne. Ulykker sker for alle, men når telefonen er holdbar og godt beskyttet, vil den normalt overleve alle slags stød og stød.


En sikker smartphone


Naturligvis har telefonbrug sine egne risici. Enhver kan være i kontakt med barnet via Internettet, eller de kan støde på indhold, der er uhensigtsmæssigt for deres alder. Barnet forstår muligvis ikke, hvilken slags billeder der skal uploades til sociale medier, eller hvilken slags samtaler de skulle have i deres klasses WhatsApp-gruppe.

Den nemmeste måde at børnetætte et barns smartphone-brug er at aftale fælles familieregler. Det er en god ide at sætte grænser for telefonbrug, dvs. hvor meget det kan bruges om dagen og til hvilket formål. Det er vigtigt at lære barnet gode onlinevaner og forklare, hvilken slags fotos og indlæg der er passende til upload på sociale medier. Aldersgrænser er værd at kende og overholde - der er en grund til, at Facebook og Instagram har en aldersgrænse på 13 år.

Telefonen udgør også en risiko i trafikken. Du skal bestemt minde barnet om at holde telefonen i deres taske og deres øjne på trafikken på deres rejser til skolen.

Det er også vigtigt at forhindre misbrug af telefonen, hvis den ved et uheld mistes eller glemmes et eller andet sted. Det er en god løsning for barnet at bruge en smartphone-fingeraftrykssensor. Fordelen ved det sammenlignet med en adgangskode eller et oplåsningsmønster er, at folk ikke kan kikke over skulderen og kopiere koden. Derudover er installation af en lokationssporingsapp på telefonen et smart træk i tilfælde af, at den går tabt.


4 ting at overveje:
Pris - den første smartphone behøver ikke være den nyeste og dyreste model.
Størrelse - telefonen skal passe i barnets hånd eller lomme.
Holdbarhed - beskyt telefonen med en skærmbeskytter og etui.
Sikkerhed - aftal grundlæggende regler for telefonbrug med barnet.


En iPhone til den første telefon?

En iPhone er et godt valg til et barns første smartphone. Især de ældre modeller er meget velegnede til børns brug. De er lommestore og passer nemt i barnets hånd eller lomme. Prisen for ældre modeller er heller ikke skyhøj. iPhones er holdbare telefoner, og der er enorme mængder tilbehør og etuier til rådighed for dem. Operativsystemet er enkelt og det tager ikke lang tid for barnet at lære, hvordan det bruges.

En iPhone er et særligt godt valg for et barn, hvis resten af ​​familien også bruger Apple-telefoner og enheder. Det er nemt for barnet at lære at bruge et operativsystem, som resten af ​​familien også bruger, og at bruge det er sikkert, fordi forældre let kan holde styr på, hvad deres barn laver på deres telefon.

Apples familiedeling gør hverdagens familieliv og overvågning af børns telefonbrug meget let. For eksempel kan familien dele fotoalbum, påmindelser og deres placeringer. Der skal vælges en voksen fra familien, der definerer indstillingerne for deling af familien.

Familiedeling muliggør nøje overvågning af barnets telefonbrug. Alle nye app-downloads og køb, der foretages på telefonen, skal godkendes af forældrene, og forælderen kan spore barnets placering via telefonen.


En brugt smartphone til et barn?


En brugt smartphone er slet ikke en dårlig idé til et barns første smartphone. Prisen er naturligvis billigere end en ny, og telefonens funktioner og tilstand er helt egnet til et barn. I dag er det nemt at købe brugte smartphones online. Swappie sælger renoverede og fuldt funktionsdygtige brugte iPhones, som let kan bestilles online eller hentes fra deres butik. Alle enheder har en 12-måneders garanti.